Про європейські цінності — очима Ірени Карпи

в "Блоги/За городом"

Про те, як муніципалітет Берліну не упереджено і в буквальному сенсі культурно попереджає про правила суспільної поведінки громадян в підземці — нам розказала Ірена Карпа, яка любить ділитися враженнями від побаченого під час подорожей у блоговому форматі на власній сторінці Facebook. І ми не втрималися від републікації! Бо це ж Карпа, майже стріт-арт і Берлін.

— Берлін як Берлін: прості цінності демократії в дії. Збереження довкілля і любов! — пише блогерка та письменниця.

Ірена продовжила:

— Ці картинки мерія чіпляє на огорожу будівництва нової гілки метро, U5. Обіцяє її зробити зручною для всіх, хто нормально співіснує з ближнім. Традиційна родина, пари з ЛГБТ, хіпі чи мусульмани. Головне, каже мерія, не їсти в метрі картоплю і не пити алкоголь. І псів просить на привязі тримати, ага.

І так, хтось таки фанат Кончіти -Ковбаси: домалював тьоті-машиністу бороду))

 

Дозволю собі додати, що мені у такому ставленні до «любові» вбачається пропаганда. І можливо я не права, але от не вдається якось мені зрозуміти, навіщо зображати ніжні хлопчачі обійми на плакатах в метро! Мовляв, є така цінність, як рівність людських прав? То чому би не зобразити, до прикладу, представників різних релігійних конфесій (проблема тиску суспільства на релігійні спільноти, які знаходяться в меншинстві) чи фізично тендітніших жінок і більш розвинених чоловіків (проблема домашнього насильства) замість представників ЛГБТ? Отака вона — ця незбагненна Європа!

$mirnoV@

Добавить комментарий

Your email address will not be published.

*

семнадцать − четырнадцать =