Кременчуцька альтернативна школа журналістики «Media Base» стартувала вдало

в "Город/Репортаж"

У Кременчуці 15 грудня поточного року стартував новий проект для молоді, котра планує пов’язати своє майбутнє зі ЗМІ — альтернативна школа журналістики «Media Base». Ініціаторами та кураторами проекту, в рамках якого учасники вчитимуться мультимедійності в професії й досвіду роботи з різними видами медіа, стали кременчуцькі незалежні ресурси Gazeta.net.ua, СФЕРА та Типовий Кременчук. Підтримали проект міський альтернативний культурний майданчик #Adapter та British Council Ukraine.

Презентаційна зустріч по проетку. Куратор проекту Ольга Смірнова. Фото Popenko

В рамках проекту станеться 16 зустрічей 21 учасника, що були відібрані шляхом інтернет-анкетування, з лекторами, четверо з яких — місцеві журналісти з неабияким досвідом роботи в кременчуцьких та всеукрахїнських ЗМІ. Також, альтернативна школа передбачає спілкування її учасників з медійниками і гостями з інших міст України, які розкажуть про сучасні тенденції роботи із соцмережами, фото та відео.

Перша діалогова зустріч школи пройшла динамічно й емоційно насичено. В її ході навіть було відзняте трендове відео «Манекен челленж», що майже за добу зібрало в мережі більше тисячі переглядів. Розповіли про проект і «Кременчуцькі новини». Комфортно і креативно — саме такими були відгуки учасників в результаті першого знайомства з «Media Base», що до всього неодмінно матиме практичну складову. Планується, що всі учасники отримають реальний досвід роботи в ЗМІ, аджепротягом занять студенти школи виконуватимуть домашнє завдання та будуть акредитовуватись на міські події з метою написання й створення контенту про міське життя. Найбільш професійні й адаптовані тексти та візуальний контент будуть опубліковані на ресурсах організаторів проекту.

— Можливість публікуватись на цих ресурсах й надалі зберігатиметься за його учасниками після закінчення лекцій, — коментують організатори. Також, вони відзначають вдячність Британській раді за підтримку такого важливого проектного напрямку, як розвиток регіонального медійного простору та можливість формування у Кременчуці молодіжного медіа-клубу. — Важливо підтримувати молодь, що має креативні й незаангажовані погляди на медіа. За ними майбутнє галузі. Вони мають вже сьогодні отримувати знання і навики й лишатись при цьому «незайманими», в сенсі незалежно і професійно мислячими, у світі проплачених публікацій та замовних матеріалів. Це, на нашу думку, допоможе наразі якісно змінити ринок ЗМІ в регіоні та поступово в країні в цілому.

На першому занятті журналіст-радійник та новинар Ірина Горнєва розібрала з присутніми базові поняття про види мас-медіа. Далі планується розглянути блоки тем щодо особливостей публікацій та технічних вимог до матеріалів в різних видах ЗМІ, екстримальної журналістики як популярного напрямку в сучасних медіа, авторського та інтелектуального права, принципової різниці між неупередженими та замовними матеріалами, інформування аудиторії за допомогою інструменту соцмереж, роботи з фото та відео тощо.

Наводимо фоторепортаж з першої лекції проекту. Фото $mirnoV@

 

Кременчуцька альтернативна школа журналістики «Media Base» стартувала вдало

Проект Альтернативна школа журналістики «Media Base» реалізується незалежними активістами та медійниками, авторами проектів Сфера.укрGazeta.net.ua, Типовий Кременчук. Проект відбувається за підтримки та на базі альтернативного культурного майданчику Кременчука — #Adapter, в рамках програми «Активні громадяни», за сприяння ГО «Культурний ді@лог», при фінансовій підтримці Британської Ради в Україні.

#mediabaseua #mediabaseua_анонс #mediabaseua_скороговорки #mediabaseua_контент
#mediabaseua_lutsyk #mediabaseua_koeka#mediabaseua_smirnova #britishcouncil 

$mirnoV@

 

Добавить комментарий

Your email address will not be published.

*

три × три =